Anina zvezdica je povod za globalno spremembo

Anina zvezdica je bila ustanovljena 1. 1. 2010. Pomagamo torej že več kot 14 let. Svet je majhen. Vse je mogoče in to je šele začetek.

Anina zvezdica je zasijala z utrinkom rojstnega dne

1. 1. 2010 sem uresničila svojo željo iz otroštva – da pomagam ljudem v stiski. Nastala je Anina zvezdica, ki s svojimi utrinki širi svoje poslanstvo. 1. 1. je tudi moj rojstni dan in leta 2010 sem namesto praznovanja organizirala prvo dobrodelno akcijo; i pozvala sem družino in prijatelje, da namesto daril prinesejo hrano z daljšim rokom uporabe. Bili so navdušeni; prišli so tudi do trikrat in tako smo že takrat pomagali 37 družinam. Družine sem želela spoznati in jim vso zbrano hrano predati osebno. Nikoli ne bom pozabila sreče fantka, ko je zagledal Nutello. Ta občutek je večen in ta sreča nezamenljiva.  

Tako se je vse začelo in nadaljevalo – vsaka akcija je večja in pomagamo vedno več ljudem. Prav ta spontanost je tudi posebnost Anine zvezdice – ko jo ljudje začutijo, preprosto želiji biti del nje. Hkrati pa  je naš največji cilj, da tovrstna pomoč ne bi bila potrebna in da bi vsi ljudje dostojno živeli.

Naša želja

Naša želja je vedno pomagati ljudem v stiski. Verjamemo, da je to naša človeška dolžnost, in to počnemo z največjo ljubeznijo. To nas osrečuje. Pomagali smo prek 280.000 družinam in to brez enega samega centa, saj delujemo popolnoma brez denarja – vsi smo prostovoljci. Delujemo tudi  brez možnosti finančnih donacij, saj smo med drugim želeli dokazati, da lahko brez denarja ustvariš veliko zgodbo, pomagaš mnogim ter deluješ pristno in iskreno. Deluješ kot Truhoma. Ustvarili smo unikatno zgodbo z nešteto različnimi projekti in sodelovanji ter tako zagnali tudi trajnostno dobrodelnost.

Pomoč drugim je naša človeška dolžnost

Stigma. Pri nas je še vedno ogromna stigma, da nimaš, da težko živiš, da imaš take in drugačne težave. Smo mnenja, da smo prav vsi krvavi pod kožo in da smo prav vsi samo ljudje. Pri nas so vrata vedno odprta in vedno smo pripravljeni na pogovor. Želimo si, da se o vsem pogovarjamo odprto, brez sramu in s spoštovanjem. In z zavedanjem, da se prav vsak od nas nekoč lahko znajde v težkem položaju in da je zato še toliko bolj pomembno, da si pomagamo, kadar si le lahko. To je naša dolžnost.

Srce Anine zvezdice smo njeni prostovoljci. Skupaj sijemo najmočneje.

Mi smo zvezdice. Več kot 150 nas je. Smo tudi veliki prijatelji. Enkratna ekipa. Brez mojih zvezdic celotno delovanje Anine zvezdice nikoli ne bi bilo, kakršno je. Naša ekipa je gonilo vsega. Vsi imamo enake želje, cilje in vizijo. Verjamemo v ljubezen in da moramo vedno pomagati po svojih najboljših močeh. Pomoč drugim je balzam za dušo. 

Hvala moji ekipi, mojim zvezdicam, za nešteto ur, za podporo in izjemno srce. Tovrstna ekipa nastane zelo redko. Hvala vam za vse vaše delo. Hvala, da verjamete. Rada vas imam.

Izjave prostovoljcev

Prostovoljca pri Anini zvezdici sva postala, ker želiva pomagati ljudem in s tem spreminjati družbo na bolje. Ker čutiva dolžnost oziroma odgovornost do družbe, da ji pomagava po svojih najboljših močeh; z vrednotami, ki jih ima Anina zvezdica, se lahko poistovetiva. Vrhnika, Maša in Tomaž Purger

Prostovoljec sem, ker rad pomagam ljudem. Nikoli ne vemo, kdaj bomo mi tisti, ki bomo potrebovali pomoč, in rad si mislim, da bo tudi nam takrat nekdo priskočil na pomoč. Kot prostovoljec sem spoznal veliko dobrih, enako mislečih ljudi, in skupaj lahko naredimo še več. Ljubljana, Anže Učakar

Pomoč drugim mi je priučila moja mami, saj smo tudi me živele skromno. Pomagam, ker je to moja dolžnost do sočloveka. To me osebnostno dvigne in to želim se naprej prenašati na svoje otroke in okolico. Ljubljana, Eva Cocej

Prostovoljka sem zato, ker rada pomagam drugim. Nikomur od nas ni težko priti v skladišče, prav zabavno si naredimo, s tem pa še pomagamo drugim. Prostovoljstvo je v nas. Tudi parkirni listek vedno dam naprej, če se ni porabljen. 🙂 Prostovoljstvo te res ne stane nič, nekomu pa pomeni vse. Radovljica, Maruša Črnivec

Začutila sem, da ljudem želim pomagati, jih slišati in jim vsaj za trenutek približati občutek zadovoljstva. Ostajam pa še naprej del te zgodbe, ker z AZ tudi osebnostno rastem in tako živim življenje, ko skušam ohranjati povezanost med ljudmi, iskati rešitve, se boriti za ljudi, ki sami tega ne zmorejo, ter jim dati vedeti, da nikoli niso zares sami. Murska Sobota, Amadea Gomboc

IMG_20210519_185939_2

Nagrade in priznanja

Naj prostovoljec 2015 – Amadea Gomboc Anina zvezdica Prekmurje

Leta 2015 je bila vodja izpostave Prekmurje Amadea Gomboc s strani Mestne občine Murska Sobota izbrana za naj prostovoljko v Murski Soboti. Priznanje ji je bilo podeljeno zaradi uspešnega zbiranja hrane za socialno ogrožene v Pomurju.

http://lendavainfo.com/naj-prostovoljka-v-murski-soboti-je-postala-amadea-gomboc/

Ana Lukner Roljić – prejemnica bronaste plakete s strani Slovenske vojske 2013

Delova osebnost leta 2012 

Bralci in bralke časnika Delo so za naj osebnost leta 2012 izglasovali Ano Lukner Roljić, ker je s svojimi dejanji in prostovoljci pokazala, da se z majhnimi koraki lahko naredijo veliki premiki v Sloveniji na področju prostovoljstva.

http://www.aninazvezdica.si/_pdfs/ana-lukner-je-delova-osebnost-leta-127.pdf

Junaki leta 2014 – POP TV

Leta 2014 je največja medijska hiša v Sloveniji POP TV, izbrala mlade prostovoljce za junake leta. Junaki leta so bili vsi tisti otroci, ki sami sprožajo akcije in pomagajo družbi. 

https://www.24ur.com/novice/slovenija/junaki-2014-mamica-vojak-mali-pomocniki.html

Junaki leta 2014 – POP TV

Leta 2014 je največja medijska hiša v Sloveniji POP TV izbrala mlade prostovoljce za junake leta. Junaki leta so bili vsi tisti otroci, ki sami sprožajo akcije in pomagajo družbi. 

https://www.24ur.com/novice/slovenija/junaki-2014-mamica-vojak-mali-pomocniki.html

Posebno priznanje na natečaju Naj prostovoljec 2012

Na predlog Osnovne šole Trzin je bila za posebno priznanje nominirana Ana Lukner zaradi hitrega razvoja humanitarne akcije. Priznanje ji je podelil predsednik Republike Slovenije Borut Pahor.

https://www.si21.com/Dogodki/Mladinski_svet_Slovenije-Podelitev_priznanj_v_natecaju_Prostovoljec_leta_2012/

Leta 2017 je bila Ana Lukner Roljić nominirana za nagrado Veuve Clicquot Business Woman Award.

https://style.zurnal24.si/slovenska-finalistka-za-regijsko-nagrado-veuve-clicquot-business-woman-award-je-postala-urska-sefman-sojer/

V letu 2015 je Ana Lukner Roljić prejela nagrado Ethics & Social Responsibility s strani Evropske unije.

Mediji

Za več informacij nas lahko spremljate e na naših družbenih medijih.